Go Back
Afdrukken

Recept Babi Pangang

Dit heb je nodig voor de Babi Pangang

Gang Hoofdgerecht
Keuken Indisch
Keyword babi pangang
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 1 uur 15 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 510 kcal

Ingrediënten

Voor de bereiding van het vlees

  • 2 Eetlepels Ketjap
  • 1 Theelepel Verse geraspte gember, mocht je dat niet hebben voldoet gember uit een potje ook.
  • 1 Teentje Knoflook
  • 500 Gram Varkensvlees
  • 3 Eetlepels Olijfolie
  • Peper en zout

Voor de saus heb je nodig

  • 1 Blikje Tomatenpuree
  • 1 Rode Paprika
  • 250 Milliliter Kippenbouillon
  • 1 Ui
  • 2 Teentjes Knoflook
  • 1 Theelepel Verse geraspte gember
  • 1 Theelepel Sambal, uit pot of zelf maken.
  • 2 Eetlepels Azijn
  • Ketjap
  • 1 Eetlepel Bruine suiker
  • Klein beetje maïzena
  • Water
  • Peper en zout

Bereiding

  1. We maken eerst de marinade, zodat het vlees eventjes kan trekken.

    Meng de olie, ketjap, gember, 1 gehakt knoflookteentje, en wat peper en zout naar smaak.

  2. Snij de varkenshaas in reepjes, sprenkel de marinade er over, en laat dit minimaal een uur in de koelkast staan, langer is nog lekkerder, dus bijvoorbeeld al de avond vooraf in de marinade zetten.

  3. Laat een pan goed warm worden, bak het vlees aan beide kanten, en leg het apart.

  4. Snij de uien, en hak de knoflook voor de saus fijn. Aanfruiten in wat olie. Maak de paprika schoon, snij deze in stukken en bak deze vervolgens even mee.

  5. Tomatenpuree toevoegen en mee bakken.

  6. Voeg gember, bouillon, ketjap, sambal, azijn en de bruine suiker toe, en blijf dit roeren totdat een gladde saus ontstaat.

  7. Maak met wat maizena en water een papje aan, en dik de saus daarmee wat in, mocht dat nodig zijn. Breng de saus op smaak met peper en zout.

  8. Voeg de saus bij de reepjes varkenshaas.