Babi Pangang is een gerecht dat veel mensen veel beter kennen dan Babi Ketjap, omdat het gerecht bij alle afhaalchinese restaurants op de menukaart staat.
Beide gerechten hebben veel overeenkomsten, waarbij natuurlijk de Babi Ketjap voorzien is van ketjap.
In principe bestaat er ook niet één bepaald gerecht dat de naam Babi Pangang draagt, want er zijn verschillende recepten, en ieder gerecht smaakt toch weer anders.
Dit heb je nodig voor de Babi Pangang
We maken eerst de marinade, zodat het vlees eventjes kan trekken.
Meng de olie, ketjap, gember, 1 gehakt knoflookteentje, en wat peper en zout naar smaak.
Snij de varkenshaas in reepjes, sprenkel de marinade er over, en laat dit minimaal een uur in de koelkast staan, langer is nog lekkerder, dus bijvoorbeeld al de avond vooraf in de marinade zetten.
Laat een pan goed warm worden, bak het vlees aan beide kanten, en leg het apart.
Snij de uien, en hak de knoflook voor de saus fijn. Aanfruiten in wat olie. Maak de paprika schoon, snij deze in stukken en bak deze vervolgens even mee.
Tomatenpuree toevoegen en mee bakken.
Voeg gember, bouillon, ketjap, sambal, azijn en de bruine suiker toe, en blijf dit roeren totdat een gladde saus ontstaat.
Maak met wat maizena en water een papje aan, en dik de saus daarmee wat in, mocht dat nodig zijn. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Voeg de saus bij de reepjes varkenshaas.
[wp_ad_camp_1]