Ga terug
Afdrukken

Recept babi ketjap

Heerlijk bij bijvoorbeeld nasi of witte rijst.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Indisch
Keyword babi ketjap
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale Tijd 43 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 360 kcal

Ingrediënten

  • 600 Gram Varkenshaas
  • 1 Ui
  • 4 Teentjes Knoflook
  • 2 Eetlepels Fijngehakte gember
  • 120 Milliliter Ketjap
  • 30 Gram Bruine basterdsuiker
  • 2 Eetlepels Citroensap
  • Peper en zeezout

Bereiding

  1. Snij het varkenshaas in blokjes, bestrooi ze met zout en peper naar smaak en bak ze in een beetje olie of boter bruin.

  2. Snij ondertussen de ui, de knoflook en de gember in kleine stukjes. Wil je je gerecht niet te fijn van structuur maken dan snijd je deze ingrediënten niet te fijn, wat grover geeft meer smaak aan het gerecht.

  3. Voeg dit alles bij het vlees en bak het even mee, niet te lang, let op dat het niet verbrandt. Daarna voeg je de ketjap, de suiker en het citroensap toe.

  4. Laat het geheel op laag vuur gedurende een kwartier gaar worden. Als de saus te dun blijft kun je die binden met een papje van een eetlepel water en een eetlepel maïzena. Dit is een bindmiddel waarmee je de saus dikker kunt maken.

  5. Je kunt nu als je dat wilt ook groenten aan het gerecht toevoegen zoals gesneden prei of sperzieboontjes. Ook atjar, zoetzure Chinese kool, is erg lekker bij dit gerecht.

Opmerkingen - Tips

Babi Ketjap wordt gegeten met een bijgerecht van rijst of mie, dus je kunt kiezen uit gewone witte rijst, zelfgemaakte nasi of bami of mihoen.

Maar je kunt dit gerecht ook eten met aardappelen, gekookt of gebakken, pasta en ga zo maar door. Gewoon dat doen dat je het lekkerste lijkt.